ИЗБОР НА ЕЗИК


БЮЛЕТИН

Бюлетин, Брой 02/2018


НОВИНИ

SIMPLA: Предстоящи уебинари за хармонизирано планиране на енергията и мобилността!

>>>>> Още по темата

Заповядайте на Международното Туристическо Изложение, Берлин 2018г. на щанда на Европейската Комисия, 6-11 Март 2018г.

>>>>> Още по темата

Den Cupid: Проведе се третото по ред обучение в италианския град Кори

>>>>> Още по темата

СТАРТИРА ЕЖЕГОДНАТА КАМПАНИЯ „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА 2018”

>>>>> Още по темата

Екипът на АБЧО изготви профил на Черноморския регион, описващ сегашното състояние на споделеното финансиране (crowdfunding) в региона

>>>>> Още по темата


ВИДЕО § ГАЛЕРИЯ

Интерактивна игра „Магията на времето“ представя културното наследство на Варна

logo_divertimento_400

Нова интерактивна игра дава възможност за опознаване на културно-историческото наследство на Варна за периода след Освобождението през 1878г. до наши дни. Заедно с посещение на туристически обекти, туристи и гости на града могат да се включат лично в търсенето на слабо известни факти и събития от миналото и историята на гр. Варна.

Интерактивната игра на тема: „Магията на времето" включва обиколка на 10 обекта в централната градска част на Варна и отговор на 10 гатанки, всяка от които съответства на обектите. Срещу всеки правилен отговор играчът получава парче от пъзел, а събирането и сглобяваянето на всички парчета крие подарък - изненада, свързана отново с историята на града. 10-те обекта представят хрoнологично развитието на Варна като важен търговски, културен, морски, и социално- икономически,център, обединени в туристическия маршрут „Златна котва": Римски Терми, Етнографски Музей, Морска Градина, Храм „Св. Николай Чудотворец", Катедрален храм Св. Успение Богородично", Градският Часовник, Военно-морски Музей, Археологически Музей, Драматичен Театър „Стоян Бъчваров", Музей за История на Варна.

Играта е разработена от екип на Асоциация на Българските Черноморски Общини в рамките на Европейския проект: „DIVERTIMENTO - Разнообразяване на туристическите услуги в културното наследство и повишаване капацитета на МСП за тяхното предлагане в периферни територии" и бе тествана пилотно сред група туристи. В бъдеще предстои широка реклама и предлагане на този иновативен туристически продукт с цел по-голяма популярност и достъпност на туристическите обекти за посетителите и гостите на морската столица.


ОБЩИНИ

Аврен
Аксаково
Балчик
Белослав
Бургас
Бяла
Варна
Вълчи дол
Девня
Добрич-град
Долни чифлик
Дългопол
Каварна
Малко Търново
Несебър
Поморие
Приморско
Созопол
Суворово
Царево
ШаблаТЪРСЕНЕПОТРЕБИТЕЛ

Потребителско име:

Парола:

Регистрация
Забравена парола


 
 


КОНТАКТИ
Варна 9000
ул. “Преслав” 4
тел./факс: +359 52 600 266
+ 359 52 611 811
office@ubbsla.orgСертификат
ISO 9001 : 2000


© 2013, Асоциация на Българските Черноморски Общини

Copyright 2013 All rights reserved